Emulsie controleren: bespaar tijd en geld.

Een kleine inspanning met veel impact

Uw emulsie controleren is heel belangrijk. Hoe lastig is het immers als u merkt dat de kwaliteit van uw emulsie achteruit gaat?  En het kan heel snel gaan. Met alle gevolgen vandien. Garandeer je continuïteit en ga aan de slag. U zal het merken: het is eenvoudig en snel.

Hou uw emulsie altijd op een kwalitatief hoog peil

Volg daarom deze korte checklist:

 • Check de concentratie van uw emulsie.
  Is de concentratie binnen het voorgeschreven percentage?
  Controleer dit met de refractometer van Tylco Lube. Is ze te laag, dan kan dit geurhinder, corrosie en een onstabiele emulsie veroorzaken.  Een te hoge concentratie daarentegen kan leiden tot huidirritatie en  schuimvorming. 

  Tip: Hou ook rekening met deze 2 aandachtspunten:
  Callibreer je refractometer regelmatig: zo meet u zeker correcte waarden. Hou ook rekening met een eventuele correctiefactor, zoals vermeld op het technische datablad van de emulsie.
 • Is de PH-waarde correct?
  De pH-waarde meet u heel eenvoudig met onze pH-strookjes. Dompel deze onder in de emulsie of – beter nog- breng enkele emulsiedruppels aan op het strookje. Zo sluit u de invloed van lekolie uit. Al binnen enkele seconden kent u de status van uw emulsie. 

  Wat zegt de pH waarde over de gezondheid van uw emulsie?
  Bij een lage pH-waarde zijn er veelal anaërobe bacteriën aanwezig. Dit gaat dan gepaard met een instabiele emulsie, geurhinder en corrosievorming.
  Een te hoge pH-waarde is ook niet goed. Huidirritatie, schuim en vlekvorming op aluminium zijn hier vaak het gevolg van.

Gegevens verzamelen en opvolgen

Verzamel uw gegevens in een eenvoudig overzicht en kleef het goed zichtbaar aan de machine. Zo ziet iedereen in één oogopslag of de emulsie op punt staat en of ze actie vereist.

Overtuigd? Contacteer ons vandaag nog. Wij helpen u graag om uw emulsie op peil te houden op lange termijn.

Ja, ik wil meteen aan de slag.