Denk aan je medewerkers en het milieu: werk bactericidevrij

Koelsmeermiddelen, potentiële broeihaard van bacteriën

Bacteriën hebben een negatieve invloed op de bio-stabiliteit van een  emulsie. Veel producenten van emulsies voegen dan ook  bactericides toe om de bacteriën in een emulsie onder controle te houden. Het gebruik van formaldehyde-derivaten en boorzuur echter  is schadelijk voor de gezondheid en slecht voor het milieu. Daarenboven werken ze slechts op korte termijn. De bacteriën worden resistent en zijn steeds moeilijker te verwijderen uit het systeem.

Het Bioconcept Blasocut geeft de bacteriën geen kans

Al  meer dan 40 jaar terug ontwikkelde Blaser Swisslube dit unieke bioconcept.

Hoe gaat dat in zijn werk? Blasocut creëert op een veilige en natuurlijke manier de ideale omstandigheden voor schadeloze micro-organismen. Deze koloniseren als eersten de emulsie en nemen zo de voedingsbodem van ongewenste bacteriën weg.

Het bioconcept vormt dus een natuurlijke stabilisator die de eigenschappen van de emulsie niet wijzigt. Ook uw medewerkers zullen tevreden zijn. Huidirritaties en een slechte invloed op het milieu behoren tot het verleden.

Maak kennis met het volledige gamma Blaser-producten

Tylco Lube stelt u een heel gamma van Blaser producten voor. In functie van uw proces, de te verwerken materialen en uw wensen bieden wij u een veilig en doeltreffend koelsmeermiddel aan. Wij werken graag een vrijblijvend voorstel voor u uit. Contacteer ons vandaag nog.