Badwissel nodig? Volg het stappenplan van TylcoLube

Vermijd kopzorgen

Een badwissel vergt tijd en energie en uw machine moet draaien. U kijkt er tegenop. Mits een goede voorbereiding en planning gaat dit echter zeer vlot. De tijd die u “verloor” haalt u met het grootste gemak terug in.

Welk risico loopt u bij een snelle wissel?

Als u gewoon uw emulsiebakken leegtrekt en terug vult, riskeert u op zeer korte termijn te werken met een ondermaatse emulsie. Ze gaat stinken en wordt instabiel. Hoe dat komt? 90% van de biofilmen kleeft aan de wanden en slechts 10% zit in de emulsie zelf.

Volg het stappenpan van TylcoLube

Reinig eerst grondig uw machine. Uw emulsie blijft zuiverder, uw machine, snijgereedschappen en afgewerkte producten slijten minder en uw productiviteit verhoogt.

Stap 1: Voeg een systeemreiniger toe

Een systeemreiniger verwijdert niet alleen alle ongewenste bacteriën maar komt ook op moeilijk bereikbare plaatsen zoals de leidingen.

Maak kennis met Blasorun 5, die tevens mens- en milieuvriendelijk is.

  • reinigt en verhoogt de biostabiliteit van uw emulsie
  • verwijdert onaangename geuren en biofilmen
  • verhoogt anti-corrosie-eigenschappen
  • verhoogt anti-schuimeigenschappen
  • met verhoogde spoeleigenschappen
  • bevat geen minerale oliën of bactericiden
Stap 2: Verwijder de vervuilde emulsie met een industriële stofzuiger

Nu alle vervuilingen en biofilmen losgekomen zijn, ziet de emulsie er nóg vuiler uit. We trekken deze emulsie – samen met de spanen – uit de machine.

Hiervoor maken we gebruik van industriële stofzuigers. Deze biedt Tylco Lube aan in verschillende maten en met verschillende zuigkracht. Van een eenvoudige zuigeenheid te monteren op een leeg vat tot echte zuigwagens inclusief hogedrukreiniger.

Stap 3: Kuis de machine mechanisch

Hier steekt u de handen uit de mouwen. Met een borstel, vod of hogedrukreinger kuist u de kabine, de emulsietanks, de spanentransporteur en de andere onderdelen.

Stap 4: Vul de machine met een spoelemulsie

U vult de machine met een spoelemulsie (2%) en laat deze een half uur de machine spoelen.

Stap 5: Badwissel: uw machine is nu klaar voor de nieuwe emulsie

Na het doorlopen van de vorige 4 stappen, is uw machine klaar voor de wissel.

Wij analyseren met plezier uw bestaande emulsie en adviseren u over de meest geschikte reinigingsprocedure. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak.